imtynes.lt 2013 m. gegužės 16 d. 12:14 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

JAV - ant menčių

Čikagoje vykusiame tarptautiniame „Curby Cup“ komandų imtynių turnyre Lietuvos ekipa pranoko šeimininkus rezultatu 4:3

Lietuvos rinktinė su turnyro organizatoriumi D. Curbiu
imtynes.lt nuotr.
Lietuvos rinktinė su turnyro organizatoriumi D. Curbiu
   
Po istorinės pergalės varžybas stebėjęs Lietuvos imtynių federacijos Vykdomojo komiteto narys Darius Čepauskas džiaugėsi istorine mūsų šalies imtynininkų pergale. “Maža Lietuva nugalėjo didelės Amerikos rinktinę!”,- telefonu pranešė neeilinę naujieną D.Čepauskas.
 
„Kaip bebūtų, tai istorinė pergalė. Mūsų tik trys milijonai, bet sugebėjome parklupdyti amerikiečius savo žiūrovų akivaizdoje. Jų namuose. Buvo tų pergalių ir anksčiau, tačiau šiandien buvo komandinis mūšis, „siena ant sienos“. Tai ne individuali pergalė - laimėjo komanda. Amerikiečiai mūsų nelaikė rimtais priešininkais, bet aš žinojau, kad jie klysta. Ir mes jiems įrodėme. Tiesiog, ši pergalė natūrali mūsų rinktinės darbo ir atsidavimo pasekmė“, - savo komandos pergale džiaugėsi rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.
 
Tarptautinis turnyras yra skirtas kovą su vėžiu 2010 metų žiemą pralaimėjusiam Jacobui Curbiui. Renginį organizavo Jacobo Curbio fondas, kuriam vadovauja Anapilin išėjusio atleto tėvas Davidas Curbis. Šiemet be Lietuvos ekipos turnyro rengėjai pakvietė komandas iš Serbijos ir Vengrijos. 
 
Lietuvos garbę prestižiniame turnyre gynė Justas Petravičius (55 kg), Artūras Macijevskis (60 kg), Edgaras Venckaitis (66 kg), Valdemaras Venckaitis (74 kg), Laimutis Adomaitis (84 kg), Vilius Laurinaitis (96 kg) ir Mindaugas Mizgaitis (120 kg).
 
Dėl kovo mėnesį Tbilisyje vykusiame Europos čempionate patirtos šonkaulių traumos namie liko ir varžybas internetu stebėjo Londono Olimpiados prizininkas Aleksandras Kazakevičius. Jis gyrė savo komandos draugą Edgarą Venckaitį.

„Edgariukas dabar treniruojasi atostogų režimu, bet ant kilimo atrodė geriausiai. Jo puikus psichologinis pasirengimas, jis išradingas, atlieka netikėtus, visų primirštus veiksmus. Imtyje su kylančia Amerikos imtynių žvaigžde Elliu Colemanu Edgaras varžovą šaltakraujiškai numušė, pasikrapštė parteryje, surado „lemputę“... na vienu žodžiu, patiko“, - draugo pasirodymą komentavo A.Kazakevičius. E.Venckaičio ir E.Colemano dvikova pripažinta geriausia ir gražiausia atletų akistata turnyre.
 
Beje, E.Colemanas imtynių pasaulyje išgarsėjo prieš du metus. Rumunijoje vykusiame pasaulio jaunimo čempionate amerikietis nindzės šuoliu perskrido iranietį Mehdį Zeidvandą  ir, ore pričiupęs varžovo liemenį, atliko trijų taškų vertės metimą. Šis modernus imtynių elementas nuolatos puikuojasi socialinių tinklų „topuose“.
Vertindamas kitas imtis, A.Kazakevičius komplimentų negailėjo jauniems Justui Petravičiui ir Viliui Laurinaičiui. „Justas tikrai geras vaikinas, bet dar reikia laiko. Jis turi subręsti kaip imtynininkas. Justui dar tik 18 metų, bet matau, kad formuojasi geras kovotojas. Laukiu kada įsivažiuos Vilius Laurinaitis. Svarbu, kad jo paties neužplūstų mintys, kad, atseit, tik šiemet perėjo iš jaunimo į suaugusių amžių ir 1-2 metus reikia skirti adaptacijai. Tokios mintys pavojingos, žinau iš savo patirties. Laikas greitai bėga. Jau po trijų metų Rio de Žaneiras, o atranka į olimpiadą prasidės dar metais ankščiau. Reikia pasiraitoti rankoves ir griebti jautį už ragų jau dabar. Pasaulio jaunimo čempiono titulas šį tą reiškia. Ar ne? Be to, mačiau Viliaus garbingą kovą Tbilisyje. Turkui atlikti ridenimą ir paimti pora taškų stovėsenoje – šį tą reiškia. Taigi, reikia nusiteikti, kad esi kietas dabar ir jokių kitų svarstymų“, - mintimis dalijosi Londono olimpinių žaidynių prizininkas.


 
Lietuvos ekipoje visas tris pergales iškovojo sunkiasvoris Mindaugas Mizgaitis. „Būčiau nuliūdęs, jei būtų kitaip. Jis padarė tai, ko iš jo ir tikėjomės. Savo ruožtu, pats Mindaugas neabejotinai jaučia moralinį pasitenkinimą, ant menčių paguldęs nuolatinį varžovą, penkiskart pasaulio čempionatų antros vietos laimėtoją bei Vengrijos imtynių legendą Mihaly Deak-Bardosą“, - pasakojo rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas. 
 
„Palaipsniui sportinę forma atgauna Laimutis Adomaitis (84 kg). Čikagoje Laimis praėjo į liemenį publikos numylėtiniui Jordanui Holmui, tačiau nepasinaudojo pranašumu. Todėl dar teks šlifuoti jo techniką. Noriu matyti geresnį Artūro Macijevskio psichologinį stabilumą. Treniruotėse Artūras improvizuoja, puikiai reaguoja į varžovų veiksmus, o per varžybas pasikeičia, išsibalansuoja. Sunku kalbėti apie Valdemaro Venckaičio pasirodymą. Treneriu dirbantis jaunas specialistas šiom varžybom specialiai nesiruošė. Tačiau atėjo ir parklupdė pirmą Amerikos numerį savo svoryje Beną Provizorių savų žiūrovų akivaizdoje. Pagailėjau Beną ir nesakiau, kad jis pralaimėjo su didžiuoju sportu atsisveikinusiu lietuviu. Amerikiečiai buvo mums labai svetinki. Nenorėjau jų nuliūdinti“, - juokavo R.Vartanovas. 
 
Kituose susitikimuose Lietuvos komanda rezultatu 4:3 įveikė Serbijos rinktinę. Pajėgiai Vengrijos komandai pralaimėta 1:6.
 
„Aukšti rezultatai tarptautiniame turnyre yra ir mus šefavusio Remigijaus Šukevičiaus nuopelnas. Virš dešimtmečio JAV gyvenantis dviejų olimpinių žaidynių dalyvis Čikagoje turi savo imtynių klubą. Klubo salėje mes ruošėmės „Curby Cup“ turnyrui. Lietuvos delegacijos vardu noriu padėkoti savo draugui, vienam geriausių visų laikų Lietuvos atletui Remigijui už parodytą rūpestį ir dėmesį“, - šiltų žodžių 1994 metų Europos 2empionato ketvirtos vietos laimėtojui negailėjo Mindaugas Ežerskis.  
 
Daugiau naujienų iš kategorijos Ringas
KOMENTARAI
 
 
 
„Kibirkšties“ klube – netikėtos permainos
2020 04 28
Permainos
Dainius Virbickas palieka Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ vadovo postą, jį pakeis Justas Jankauskas.
R.Javtokas: „Vienas ėjau gatve ir verkiau“
2020 04 27
Žvilgsnis
#ŽalgirisOnAir. Robertas Javtokas: apie pasiaukojimą, įsimintiniausius titulus bei ašaras Atėnų olimpinėse žaidynėse (VIDEO).
Karantino metu – pratybos su NBA atstovais
2020 04 27
Naujovė
Lietuvos krepšinio federacija, NBA bei TV3 žiniasklaidos grupė karantino metu kviečia likti namuose, bet negulėti ramiai ant sofos, o palaikyti formą.
 
„Nuostabus karantinas… juokauju, aišku“
2020 04 30
A lyga
Patyręs futbolininkas Valdemaras Borovskis teigia, kad karantino mėnuo suteikė daugiau laiko pamąstymams.
„Gintros“ futbolininkės atnaujino treniruotes
2020 04 29
Moterų futbolas
Visą pasaulį apėmusi pandemija priverstinai sustabdė įsibėgėjusį pasaulio sporto traukinį, o jį teko stabdyti ir Šiaulių „Gintros-Universiteto" merginoms.
„EEuro 2020“ tapo neįkainojama patirtimi
2020 04 29
E-Sportas
LFF efutbolo rinktinė pirmadienį baigė savo pasirodymą kovoje dėl patekimo į „eEuro 2020“ turnyre, išlikdama tarp Europos stipriausiųjų dvidešimtuko.
Maratonininkams motyvaciją kelia mėgėjai
2020 04 29
Maratonas
Bėgikai prisipažįsta, kad treniruočių krūviai nevykstant varžyboms yra mažesni, tačiau motyvacijos kasdien bėgioti nesumažėjo, o kai kuriems net padidėjo.
Kai visos durys užsitrenkė, atsivėrė naujas
2020 04 27
Interviu
Trišuolininkė Dovilė Kilty: „Viskas priklauso nuo žmogaus: kokius tikslus išsikelsi, tokių ir sieksi. Aš išsikėliau tikslą pasiekti Lietuvos rekordą.“
Atšauktas lengvosios atletikos čempionatas
2020 04 24
Lengvoji atletika
Šiais metais dėl koronaviruso sukeltos pandemijos neįvyks dar vienas didelis sporto renginys - Europos lengvosios atletikos čempionatas.
 
Gavus leidimą, bus galima žaisti tenisą
2020 04 22
Tenisas
Atsižvelgiant į LR vyriausybės leidimą, nuo balandžio 27 d. Vilniuje atidaromi lauko teniso kortai šalia SEB arenos ir Bernardinų sode.
Teniso kortų ypatumai
2020 04 22
Tenisas
Skirtingos teniso dangos turi skirtingą poveikį žaidėjams, todėl svarbu žinoti, kuo jos pasižymi.
LTS klausia SAM: ar galima žaisti tenisą?
2020 04 15
Tenisas
Lietuvos teniso sąjunga (LTS) kreipėsi į ministeriją: prašo paaiškinti ar karantino metu galima žaisti tenisą.
Čempiono treniruočių partneriu tapo tėvas
2020 04 28
Karatė
Lietuvos pilno kontakto (kiokušin) karatė kylanti žvaigždė Paulius Žimantas karantino metu turi naują partnerį – savo tėvą Ramūną.
Imtynių treneris keičia profesiją
2020 04 23
Imtynės
Imtynių treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Arvydas Krikščiūnas– radikalių permainų kelyje.
COVID-19 susirgo Lietuvos boksininkas
2020 04 14
Koronavirusas
Koronavirusas palietė ir dar vieną Lietuvos sporto atstovą. COVID-19 susirgo olimpinės rinktinės kandidats boksininkas Tadas Tamašauskas.
 
UCI pratęsė varžybų sustabdymą
2020 04 15
Dviračiai
Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) dėl koronaviruso pandemijos pratęsė į savo kalendorių įtrauktų dviračių plento varžybų sustabdymą iki liepos 1 d.
Leidžiasi į kulinarinius atradimus
2020 04 09
Dviračiai
Ignatas Konovalovas, kuriam varžybų sezonas sustojo vasario pabaigoje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šiuo metu laiką leidžia Lietuvoje.
Olimpinių žaidynių nukėlimas tikslo nepakeitė
2020 04 08
Trekas
„Koronavirusas ypač pavojingas ir kelia kur kas daugiau nerimo nei olimpinės žaidynės“, - sako Lietuvos treko rinktinės treneris D.Leopoldas.
Subliuško rankininkų svajonė
2020 04 24
Rinktinė
Lietuvos rankininkus pasiekė liūdna žinia - Europos rankinio federacija nutraukė atrankas į svarbiausius čempionatus ir Lietuvos komandas paliko ant ledo.
Baltijos rankinio lyga čempionų neturės
2020 04 06
Rankinis
Baltijos vyrų rankinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti čempionatą ir neskelbti prizininkų.
Po 2 val. diskusijų – lemtingas sprendimas
2020 03 30
Sprendimas
Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatą nuspręsta nutraukti neskelbiant čempionų ir prizines vietas užėmusių komandų.
 
Lietuvos čempionatai nugalėtojų neturės
2020 04 18
Tinklinis
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas šią savaitę svarstė klausimus dėl visų amžiaus grupių čempionatų baigties.
Laukia galimybės grįžti į Lietuvą
2020 04 02
Tinklinis
Aukščiausioje Belgijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną rungtyniavo lietuvė Rūta Staniulytė.
„Prancūzai nerimtai žiūri į grėsmes“
2020 03 24
Tinklinis
Lietuvos tinklininkė Viltė Makauskaitė karantino laikotarpį leidžia Lietuvoje
Iš tikro automobilio – į virtualų pasaulį
2020 04 24
Auto
Kol visos pasaulio lenktynės sustabdytos, lenktynininkas Gustas Grinbergas treniruojasi namuose.
Karantinas pakeitė lenktynininkų planus
2020 04 20
Situacija
Kauno technikos kolegijos „KTK Racing Division“ komandos pasiruošimas vyksta ne tik šiam, bet tuo pačiu ir 2021 metų sezonui.
Virtualų ralį laimėjo R. Steponavičius
2020 04 16
E-Sportas
Finišavo Lietuvos automobilių sporto federacijos virtualaus ralio čempionato (e-LARČ) specialusis neįskaitinis etapas.
 
Visas gyvenimas – žiemos sportui
2020 04 25
Žvilgsnis
Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pradininkui Antanui Vilčinskui nebuvo lengva laužti ledus. Bet įveikti kliūtis padėjo jo šeima.
Ledo ritulio rinktinės - aukštumose
2020 04 24
Ledo ritulys
IIHF paskelbtame 2020 metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir užima aukščiausias pozicijas per visą istoriją.
Įsibėgėja Kauno ledo arenos statybos
2020 04 23
Arena
Nors Lietuvoje vis dar paskelbtas karantinas, naujoji Kauno ledo arena įgyja vis naujus kontūrus.
Nuotolinėse varžybose - 9 šalių lankininkai
2020 04 30
Šaudymas iš lanko
Kol oficialios varžybos lauke dar vykti negali, „Žaliasis lankas“ surengė nuotolinį turnyrą, kuriame varžėsi 35 sportininkai iš devynių pasaulio valstybių.
M. Valčiukaitė: „Keista grįžti ant vandens“
2020 04 29
Irklavimas
Sušvelninus karantiną, Lietuvoje atsirado galimybė sportuoti pajėgiausiems irkluotojams. Tiesa, Trakuose jiems teks verstis senomis valtimis.
Ką D.Rapšys veikė Vilniaus baseine naktį?
2020 04 29
Žvilgsnis
„Tikrai nesitikėjau, kad čia viskas bus taip”, - prisimena aktoriumi tapęs Danas Rapšys, ne kartą nuostabą išreiškęs panevėžietiškai: „Tu durns...“
 
Vilniuje atnaujinami sporto aikštynai
2020 04 27
Bazės
Sostinėje iki rudens bus atnaujinta 12 sporto aikštelių ir stadionų prie švietimo įstaigų (VIDEO).
Lietuvą labiausiai garsina sportininkai
2020 04 27
Tyrimas
Remiantis „Baltijos tyrimų“ duomenimis, Lietuvos sportininkų nepavyko aplenkti ne tik šalies menininkams, bet ir mokslininkams.
Černobylio pragare – ir garsus lengvaatletis
2020 04 26
Žvilgsnis
Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinių likvidavime dalyvavęs ieties metikas ir treneris E.Matusevičius net ten rasdavo laiko pasportuoti.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas